Spelen in een virtuele wereld

De een speelt het schietspel Brothers in Arms, gaming-1.jpgeen ander kiest voor een game als Total War. Een derde wordt huurmoordenaar in Grand Theft Auto IV. Veel jongeren leven dagelijks in een virtuele schijnwereld. Een ‘echte’ wereld waarin alles kan en de speler volledig controle lijkt te hebben over zijn omgeving.

Kritische bezinning
Bij computergames denken veel ouders en opvoeders aan schietspellen. Gelukkig zijn niet alle games gewelddadig. Sommige zijn leerzaam. Maar het spelen in een virtuele wereld heeft ook negatieve kanten. Daarom is kritische bezinning belangrijk.

Ga in gesprek
Ga met uw kind in gesprek over wat het aantrekkelijk vindt in de virtuele wereld en de grenzen van wat kan en mag. Het beoordelen van online games vraagt betrokkenheid en bezinning.

gaming-2.jpgVraag de brochure aan
Vraag de brochure 'Spelen in een virtuele wereld' aan. U kunt de brochure in gezinsverband doornemen of gebruiken als basis voor een toerustingsavond of een themagesprek op de catechisatie.

De brochure 'Spelen in een virtuele wereld' kunt u downloaden in pdf-formaat. Ook is het mogelijk een of meerdere exemplaren van de brochure te bestellen.

We stellen het zeer op prijs als u ook uw mening wilt geven over de inhoud van deze brochure. Het invullen kost u een paar minuten.

Kijk voor meer informatie ook in het dossier Games.

 

 

U kunt een PDF van deze brochure downloaden, maar u kunt ook gedrukte exemplaren bestellen voor € 0,50 per stuk.

Geef hieronder aan hoeveel exemplaren u wilt ontvangen van Spelen in een virtuele wereld

U heeft Exemplaren in uw mandje

Steun het werk van stichting Mediawijzer. Maak een gift over naar
rekeningnummer NL22INGB0674099281 t.n.v. stichting Mediawijzer te Apeldoorn.