Brochure MSN: Dicht bij de ander

Jongeren - en ook ouderen - zijn voor hun sociale contacten niet meer aan grenzen van tijd en plaats gebonden. Vooral MSN vervult een grote rol in digitale contacten. Volgens recent onderzoek zitten jongeren gemiddeld 2,8 uur per dag achter de computer, waarvan 2,3 uur op MSN. Tijdens het maken van het huiswerk gaan de online gesprekken gewoon door.

msn-foto.jpgPraten over gevoelens
Jongeren blijken via MSN beter over hun gevoelens te kunnen praten en snel nieuwe mensen te leren kennen. Jongeren zijn vaker en intenser bij elkaars leefwereld betrokken. Ze beïnvloeden elkaar doordat ze via een muisklik hun leefwereld met elkaar delen: hun favoriete muziek, films, idolen en kledingmerken. Lang niet altijd blijkt uit die leefwereld dat een kerkelijke jongere christen is. Dat baart zorgen: hoe beschermen we onze jongeren tegen de wereldse invloeden? Kunnen ze weerstand bieden tegen de groepsdruk van hun netwerk?

Handreiking voor ouders en groepsopvoeders
Deze vragen staan centraal in de brochure ‘MSN: dicht bij de ander’. De brochure geeft handreikingen aan ouders en groepsopvoeders voor het omgaan met MSN. De brochure kunt u bijvoorbeeld gebruiken als leidraad voor een toerustingsavond of een thema-avond op de catechisatie.

Mediawijzer gaf al eerder themabrochures uit. Begin 2008 verscheen de brochure ‘Hyves, een bijenkorf vol vrienden’. Medio 2007 zag een brochure het licht over het gebruik van dvd’s: ‘Dvd’s, kijken of niet kijken’. De brochures voorzien duidelijk in een behoefte en zijn inmiddels in grote aantallen verspreid.

Vraag de gratis brochure aan
De brochure ‘MSN: dicht bij de ander’ kunt u downloaden in pdf-formaat. 

U kunt een PDF van deze brochure downloaden, maar u kunt ook gedrukte exemplaren bestellen voor € 0,50 per stuk.

Geef hieronder aan hoeveel exemplaren u wilt ontvangen van MSN: Dicht bij de ander

U heeft Exemplaren in uw mandje

Steun het werk van stichting Mediawijzer. Maak een gift over naar
rekeningnummer NL22INGB0674099281 t.n.v. stichting Mediawijzer te Apeldoorn.