Brochure: Mobieltjes, de wereld op zak

‘Mam, wanneer krijg ik een eigen mobieltje? Heel veel kinderen in mijn klas hebben er al een.’ Voor Nico (10) is het geen vraag meer. Hij vindt zichzelf oud genoeg om een eigen mobieltje te hebben. Dat lijkt hem erg handig: als hij onderweg van school naar huis een lekke band krijgt, kan hij zijn ouders informeren dat het wat later wordt.

brochure_gsm.jpgNaarmate kinderen ouder worden, neemt de behoefte aan een eigen mobieltje duidelijk toe. Ondertussen roept dat bij ouders vaak de nodige vragen op. Vanaf welke leeftijd is het in deze tijd min of meer noodzakelijk om een eigen mobieltje op zak te hebben en welk toestel is daarvoor geschikt? Is het voor de ouders van Nico handig om bij de eventuele aanschaf van een telefoon te kiezen voor een telefoonkaart of is een abonnement toch beter? Is het nog mogelijk om een mobieltje voor Nico te kopen waar geen internet op zit? Is het verstandig om met hem afspraken te maken over het gebruik ervan? Moet hij elke middag uit school de telefoon in het keukenlaatje leggen? Wat gebeurt er met de telefoon op zondag?

Het is goed dat ouders zich vragen stellen over het gebruik van de mobiele telefoon van henzelf en van hun kinderen.

In de nieuwe brochure "Mobieltjes, de wereld op zak", wil de stichting Mediawijzer meer informatie geven over mobieltjes. Eerst wordt ingegaan op de ontwikkelingen en mogelijkheden van mobieltjes. Vervolgens plaatsen de auteurs mobieltjes tegen de achtergrond van de moderne cultuur. De brochure biedt ook handvatten voor een
beoordeling van het gebruik van mobieltjes in het licht van de Bijbel. Ter afsluiting worden praktische tips en richtlijnen voor ouders en jongeren gegeven.

Download Mobieltjes, de wereld op zak als pdf-bestand

U kunt een PDF van deze brochure downloaden, maar u kunt ook gedrukte exemplaren bestellen voor € 0,50 per stuk.

Geef hieronder aan hoeveel exemplaren u wilt ontvangen van Mobieltjes, de wereld op zak

U heeft Exemplaren in uw mandje

Steun het werk van stichting Mediawijzer. Maak een gift over naar
rekeningnummer NL22INGB0674099281 t.n.v. stichting Mediawijzer te Apeldoorn.