Brochure: Facebook

Alinde gaat elk jaar met een groep vriendinnen op vakantie naar een zonnig oord: meestal naar de Spaanse kust. facebook.pngVia Facebook houdt ze haar familie en andere vrienden op de hoogte van de reisactiviteiten. Zelf is Alinde terughoudend in het posten van foto’s op haar profielpagina: niet iedereen hoeft te zien wat er in Spanje precies gebeurt. Haar vriendinnen zijn minder terughoudend en zetten allerlei foto’s van het vriendinnengroepje op het Spaanse strand online. Ze noemen daarbij natuurlijk ook de naam van Alinde.

Alinde komt er een paar jaar later achter hoe vervelend dat is, als ze solliciteert als leerkracht op een basisschool. De directie van de school had voor het sollicitatiegesprek gegoogled op haar naam en kwam zo terecht op haar Facebookpagina. Gelukkig kreeg ze, na wat uitleg, toch de baan. Wel heeft ze meteen haar Facebookpagina opgeschoond en de privacyinstellingen gewijzigd.

Facebook. Iedereen heeft er wel eens van gehoord: in de krant, in andere media, op internet. De kans is groot dat uzelf, een huisgenoot, familielid of vriend actief is op Facebook. Maar wat is het? Hoe werkt het? En is de invloed ervan echt zo groot als het lijkt? Kleven er bezwaren aan het gebruik van Facebook? Wat zijn de voor- en nadelen? Lees het in de brochure over Facebook.

Download hier de hele brochure.

U kunt een PDF van deze brochure downloaden, maar u kunt ook gedrukte exemplaren bestellen voor € 0,50 per stuk.

Geef hieronder aan hoeveel exemplaren u wilt ontvangen van Facebook

U heeft Exemplaren in uw mandje

Steun het werk van stichting Mediawijzer. Maak een gift over naar
rekeningnummer NL22INGB0674099281 t.n.v. stichting Mediawijzer te Apeldoorn.